Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Süt ve Ürünleri Teknolojisi
Yüksekokulumuzda 1994-1995 öğretim yılında eğitim-öğretime açılan Süt ve Ürünleri Teknolojisi programı ÖSYM Sınavı EA puan türünden öğrenci almaktadır. Öğrencilerimiz mezun olmadan önce 30 iş günü staj yapmak zorundadır. Programa her yıl ortalama 30 öğrenci kayıt yaptırmaktadır, programın eğitim dili Türkçedir.

Programın Amacı:

Bu programın temel amacı; Bu programın amacı; büyük ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen sütün süt işleme tesislerinde kaliteli ve standart süt ürünlerine işlenmesi, bu ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası, pazara hazırlanması hakkında yeterli bilgi ve pratiğe sahip nitelikli teknik eleman yetiştirmektir. Ayrıca çiğ süt hijyen ve sağlığının korunması, hayvan sağlığının çiğ süt kalite özelliklerine etkilerinin belirlenmesi ve alınacak önlemlerin öğrencilerimize anlatılmas

Öğrencilerin Sahip Olacağı Bilgi, Beceri ve Yetkinlikler:

Kamu kurum ve kuruluşlarından Tarım ve Köy işleri Bakanlığına bağlı Müdürlüklerde,Araştırma Merkezlerinde ve Belediyelerde tekniker olarak çalışma imkanları bulunmaktadır.

Özel Sektör İşletmelerinde, Süt ve ürünleri üretim merkezlerinde,Çiğ süt toplama merkezlerinde,Tarımsal Amaçlı kooperatiflerde tekniker olarak çalışma imkanları olmaktadır. Ayrıca mezunlarımız aldıkları eğitim sayesinde küçük ölçekli kendi işletmelerini de kurabilmektedirler.

Ders Programı için  tıklayınız...
Ders İçerikleri ekler kısmındadır.
Eğitim Bilgi Sistemi için tıklayınız...
 
Dikey Geçiş Yapılabilen Bölümler:

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat Fakültesi veya İşletme Fakültesi lisans programlarına sınavsız kayıt yaptırıp dört yıllık fakülte diploması alabilirler
DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Mühendislik Fakültesi – Gıda Mühendisliği Bölümü’ne dikey geçiş yaparak Gıda Mühendisi ünvanı veya Ziraat Fakültesi - Süt Teknolojisi Bölümü’ne dikey geçiş yaparak Ziraat Mühendisi ünvanı alabilir.

Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya Bölümüne geçiş yaparak Kimyager ünvanı alabilirler.

Beslenme ve Diyetik Uzmanlığı Bölümüne Geçiş Yapılarak Diyet Uzmanı olabilmektedirler.

Program Danışmanı:

Öğr. Gör. A. Erbili BODUR

Programda Görevli Akademik Kadro:

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet UZATICI
Öğr. Gör. A. Erbili BODUR
Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ

Ekler

Ders İçerikleri.pdf

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)