YEREL YÖNETİMLER PROGRAMINDAN BİGA BELEDİYESİ ATIK SU ARITMA TESİSLERİNE ZİYARET
Yerel Yönetimler Programı 2. Sınıf öğrencileri 27 Nisan 2015 tarihinde Atık Yönetimi dersi kapsamında ders hocası Öğretim Görevlisi Hasan Kocabıyık gözetiminde Biga Belediyesi Atık Su Arıtma Tesislerini ziyaret ettiler.

Çevre Mühendisi Müge Çelik ve Çevre Mühendisi Çisem Küçükbaşa tarafından tesisin işleyişi ve bu konudaki yasal mevzuatları ile ilgili öğrencilerimize bilgi verilmiştir.

13972 m3/gün kapasiteye sahip olan tesis geçen yıl faaliyete geçmiş olup fiziksel ve biyolojik arıtma sonucu Biga çayına tarımsal amaçlı kullanılabilecek nitelikte arıtılmış su deşarj etmektedir. Anaerobik ve aerobik bakterilerle yapılan biyolojik arıtmadan sonra çökeltme havuzlarında çökeltilen atık çamuru tehlikeli atık bertaraf tesisine gönderilmektedir.
Tesis, Çevre Bakanlığı tarafından 24 saat boyunca online olarak izlenmekte olup arıtılan suyun niteliğinde herhangi bir düşüş olunca anında müdahale edilmektedir.

Geleceğin belediyecileri olan öğrencilerimiz adına tesisin işleyişini yerinde görme imkanını bize verdikleri için Biga Belediyesi ve İşletici firma olan GİNTEK firmasına teşekkür ederiz.

321-gflr-r1.jpg
321-gflr-r2.jpg