KOOPERATİFÇİLİK PROGRAMI TORKU ve KONYA ŞEKER'E TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ
ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Programı tarafından 23-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Konya, Karaman ve Ankara illerini kapsayan teknik gezi düzenlendi. Ülkemizin ilk beş yüz büyük sanayi kuruluşlarından biri olan ve aynı zamanda bir çiftçi kooperatifleri kuruluşu olan Konya Şeker'in Çumra ilçesinde bulunan şeker, sıvı şeker ve çikolata fabrikası ile Meram ilçesinde bulunan et-süt entegre tesislerine yapılan ziyarete Kooperatifçilik Program Koordinatörü Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL ve Öğr. Elm. Arif ÖDÜL ile birlikte birinci ve ikinci sınıflardan toplam 35 öğrenci katıldı.

Çiftçi Kooperatifi PANKOBİRLİK(Pancar Ekicileri ve Üreticileri Birliği) kuruluşu olan Konya Şeker bünyesinde TORKU markasıyla çikolata, şekerleme, bisküvi, et, süt ve dondurulmuş gıda ürünleri ile piyasada yer alan ve ülkemizin büyük, güçlü ve güvenilir kuruluşuna yapılan bu ziyaret Kooperatifçilik Programı öğrencilerinde unutulmayacak etkiler bıraktı; Çiftçi kooperatiflerinin istenildiğinde neler başarabileceğini göstermesi açısından son derece verimli geçen gezide ayrıca Mevlana ve Yunus Emre'nin türbelerinin yanı sıra Anıtkabir'de ziyaret edildi. Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep KONUK, Konya Şeker İşletme Müdürü Dede ÜLKER ve Karaman Valisi Murat KOCA' nın makamında ziyaret edilerek konaklama ve ağırlama için teşekkürlerin sunulduğu gezi sonunda öğrenciler tatlı bir yorgunlukla ilçeye ulaştı.

306-dfkt-r1.jpg
306-dfkt-r2.jpg306-dfkt-r3.jpg