Gıda Teknolojisi Öğrencilerinin Gıda Mühendisliği ve ÇOBİLTUM Merkez Laboratuvarlarına Ziyareti

02.04. 2018 tarihinde Dr. Öğretim Üyesi A. Gülin Eser eşliğinde Gıda Teknolojisi Programı örgün ve ikinci öğretim 2. Sınıf öğrencileri, ÇOMÜ Gıda Mühendisliğini ve ÇOBİLTUM’u (Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi) ziyaret etmişlerdir.

Gıda Teknolojisi Programı Dr. Öğretim Üyesi Nergis Kaya ve Süt Teknolojisi Öğretim Görevlisi Ali Erbili Bodur hocalarımızın da eşlik ettiği teknik gezide gıda mühendisliğinin tüm uygulama laboratuvarları gezilmiş, yetkililerce öğrencilerimize kullanılan cihazların çalışma prensipleri, uygulanan analiz yöntemleri, yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler aktarılmıştır. Yine ÇOBİLTUM  merkez laboratuarları ziyaretinde, kullanılan analitik cihazlar tanıtılmış yapılan mikroanaliz yöntemleri hakkındaki bilgiler paylaşılmıştır. Yapılan bu teknik gezi öğrencilerimizin teorik bilgilerinin pekişmesi açısından oldukça faydalı olmuştur.