Biga MYO'dan Biga Belediyesi Et Entegre Tesislerine Ziyaret
     Gıda Teknolojisi Programı örgün öğretim ve ikinci öğretim 2. sınıf öğrencileri Öğr. Gör. Dr. A.Gülin Eser gözetmenliğinde 16 Mart 2015 tarihinde Biga Belediyesi Et Entegre Tesislerini ziyaret ettiler.

Yetkililer tarafından öğrencilere Et ve Et Ürünleri dersi kapsamında işletmenin işleyişi uygulamalı olarak anlatılmış, yapılan ziyarette kesim hijyeni, kesim hayvanın tesise girişi, kesim öncesi muayenesi, kesim ve yüzüm işlemleri, iç organlarının çıkartılması, karkasın yarım ve çeyrek karkas olarak ayrılması, bölgede görülen hastalıklar, mezbaha atık yönetimi ve atıkların işlenmesi gibi konularda bilgiler verilmiştir. Soğuk depolar gezilmiş, temizlik ve hijyenin sağlanması ile ilgili bilgi alındıktan sonra kesimhanede yapılan tüm işlem ve işleyişler öğrencilere detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

319-qflm-r1.jpg
319-qflm-r2.jpg