Gıda Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencileri Biga Belediyesi Et Entegre Tesislerini Ziyaret Ettiler.

Gıda Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. A. Gülin Eser eşliğinde Biga Belediyesi Et Entegre Tesislerini ziyaret ettiler.

İşletmede yetkililer tarafından öğrencilere Et ve Et Ürünleri dersi kapsamında işletmenin işleyişi uygulamalı olarak anlatıldı. Kesim hijyeni, kesim hayvanının tesise girişi, kesim öncesi muayenesi, kesim ve yüzüm işlemleri, iç organlarının çıkartılması, karkasın yarım ve çeyrek karkas olarak ayrılması, soğutma işlemleri, etin sevkiyatı, bölgede görülen hastalıklar, mezbaha atık yönetimi ve atıkların işlenmesi gibi konularda bilgiler verildi. Ziyaret, öğrenci sorularının yetkililer tarafından yanıtlanması ile son buldu.