Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Üniversitemiz ile Yaşık Makina Arasında Üniversite-Sanayi İş birliği Protokolü İmzalandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Sedat Murat ile farklı dönemlerde Meslek Yüksekokulumuz Otomotiv Teknolojisi programında Öğretim Elemanı olarak görev almış olan Yaşık Makina Müdürü Sn. Ali Tahsin Yaşık arasında ileri teknoloji, havacılık, uzay ve savunma sanayi alanlarında proje geliştirme ve kompozit üretimine yönelik üniversite-sanayi iş birliği protokolü imzalanmıştır.

16.01.2020 tarihinde Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleşen protokol imza töreninde; Üniversitemiz Kalite Güvence Üst Kurul Üyesi ve aynı zamanda Meslek Yüksekokulumuz İşletme Yönetimi Program Danışmanı Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden Arş. Gör. Dr. Fahri Aliçavuş ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğünden İbrahim Çölgeçen de hazır bulunmuşlardır.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nın öncelikli alanları, ülkemizin 11. kalkınma planı, üniversitemizin araştırma üniversitesi olma vizyonu kapsamındaki öncelikli alanları ve ilgili sektörlerin öncelikleri doğrultusunda sektör paydaşları ile üniversite arasındaki bilgi transferini güçlendirmek amacıyla imzalanan üniversite-sanayi işbirliği çerçeve protokolü ile çeşitli katma değerli ürünlerin üretilmesine katkı sunarak, ülkemizin dışa bağımlılığını ve cari açığını azaltmaya yardımcı olacak ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak yeni projelerin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda başta havacılık ve savunma sanayi ürünleri olmak üzere, çeşitli alanlarda ortak projeler ve Ar-Ge çalışmaları ile Teknofest ve TÜBİTAK yarışmalarında da üretime yönelik işbirliği faaliyetleri yürütülmesinin temelleri atılmıştır.