Meslek Yüksekokulumuzda AFAD Eğitimi Verildi.

Üniversitemiz Genel Sekreterliğinin 11.11.2022 tarihinde Afet Farkındalık Eğitimi konulu tebliğine istinaden Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda verilen eğitimde, Biga Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma Amiri Öğr. Gör. Faruk ÇETİN tarafından, okulumuz personeline ve öğrencilerine AFAD eğitim sunumu yapıldı.

AFAD Farkındalık Eğitimi açılışında konuşan Öğr. Gör. Faruk ÇETİN 2021 yılının Türkiye Afet Eğitim yılı olarak belirlendiğini ve bu kapsamda 2022 yılında da farkındalık eğitimlerine devam edildiğini, ülkemizin doğal afetlerle sık sık karşı karşıya kaldığını ve bu zor süreçleri ancak eğitimli bireylerle daha kolay aşılabileceğini belirterek katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Türkiye Cumhuriyeti, İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından hazırlanmış videoda deprem, sel, çığ, heyalan, yangın konularında video gösterimi gerçekleştirildi. Eğitime, Meslek yüksekokulu personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.