Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuz Yönetiminden Biga İŞKUR Müdürüne Ziyaret

Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.Ertuğrul BİLGÜCÜ, 10 Mayıs 2019 Cuma günü Biga İŞKUR Müdürü Ahmet UZUNER’i makamında ziyaret etmişlerdir. Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM ve Öğr. Gör. Muradiye Özel ÖDÜL’ün de katıldığı görüşmede Biga Meslek Yüksekokulu mezunlarının İşbaşı Eğitim Programına dahil edilerek istihdama katılmaları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Gördükleri yakın ilgiden dolayı Müdür Ahmet UZUNER’e teşekkür eden Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. BİLGÜCÜ; “Önümüzdeki haziran ayında mezun olacak ve ayrıca sadece stajı olan mezun durumundaki tüm öğrencilerimizin sektörel firmalarda işbaşı eğitimi programı ile istihdam edilmelerini amaçlamaktayız. Böylece mezunlarımızın bilgi donanımları artırılarak sektörel firmaların eleman açığı taleplerinin giderilmesine katkı sağlanmış olacaktır. Bu konuda ve önümüzdeki dönemlerde geçmeyi planladığımız 3+1 eğitim modelinin uygulanması hakkında Biga Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile tam mutabıkız. Ayrıca aralarında ülkemizin önemli kuruluşları olan İÇDAŞ, DOĞTAŞ, CENAL olmak üzere  bölgemizin önemli sektörel işletmelerinin de desteklerini yanımızda görmekteyiz.” demiştir.

Görüşmede Biga Meslek Yüksekokulu yöneticilerini aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren UZUNER; ‘’İŞKUR, imalat sektörlerindeki mezunlarımızı ilgili sektörlerde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programına dahil etmektedir. Bu öğrencilerimizin %50’si de program bitiminde istihdam edilmektedirler. Bizler her türlü bilgi talebinin karşılanması için hazırız. Biga Meslek Yüksekokulu mezunlarının İşbaşı Eğitim Programına dahil edilmeleri ile başta gençlerimiz olmak üzere özel sektörümüz, sanayicimiz ve de ülkemiz kazanacaktır.” demiştir.