ÇOMÜ Öğrencileri Ecdadı ile Buluşuyor Projesi kapsamında Çanakkale Şehitlikleri Gezisi Düzenlenmiştir.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT'ın önderliğinde 1. sınıf öğrencilerine yönelik "ÇOMÜ Öğrencileri Ecdadı İle Buluşuyor" projesi adı altında Çanakkale Şehitlikleri gezisi düzenlenmiştir. 5 Mart Perşembe 2020, 6 Mart Cuma 2020 ve 12 Mart 2020 Perşembe günü yapılan gezi Meslek Yüksekokulumuz Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Öğretim Görevlisi Hakan Uyar, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları İ.Ö Programı Danışmanı Öğr.Gör. Hülya Ugur, Muhasebe ve Vergi Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Selda Topkaya ve Bilgisayar İşletmeni Mehmet Akif Eren’in gözetiminde 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı  Alan Kılavuzlarının     rehberliğinde gerçekleştirilen gezide öğrenciler Gelibolu yarımadasındaki Şahindere Hastahane Sehitliği, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Anzak Koyu, 57. Alay, Kanlı Sırt, Conk Bayırı gibi Çanakkale savaşlarının önemli yerlerini gezmişlerdir. Duygu dolu maneviyatı yüksek ve de neşe dolu dakikaların birbirine karıştığı gezi sonunda öğrenciler,  “bizlere bu cennet vatanı armağan eden” başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve aziz şehitlerimizi bir kere daha minnetle andılar.