Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

ÇANAKKALE’ DE MOBİLYA ALANINDA FAALİYET GÖSTEREN TEKNOLOJİ VE LOJİSTİK ŞİRKETİNDEN MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMINA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Meslek Yüksekokulumuz, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü, Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerine, eğitimleri sırasında kendi mesleklerini daha yakından tanımalarını sağlamak ve geleceğe yönelik verimli ve mutlu olacakları çalışma alanlarını belirlemelerine yardımcı olmak, Kariyer ve Kariyer Planlama konularında farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla tanışma ve bilgilendirme etkinliği düzenlenmiştir.

Etkinlik kapsamında Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Aşkın, Bölüm Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Faruk Çetin ve Öğr. Gör. Alaaddin Uzun; RENREVO Mobilya Teknoloji  Şirketi ve TROYLİNE Lojistik Şirketlerinin sahibi Aykut Çeneli ile kurucu ortakları Zehra Tokka ve Sedat Can Öncü ile bir araya geldiler.

Biga Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen tanışma ve bilgilendirme etkinliğinde konuşan Aykut Çeneli tarafından, öğrencilere mobilya sektörünün dünyadaki ve Türkiye’ deki durumu, gelişimi, sektörel ihtiyaçları ile RENREVO ve TROYLİNE şirketlerinin faaliyetleri hakkında bilgiler verilmiştir.  Bu etkinlik ile birlikte öğrencilere,  sektörlerin gereklilikleri, özellikle 21. yüzyıl becerileri ile paralellik gösterecek şekilde geliştirmeleri konusu önemle vurgulanmış, ilgi alanları ve becerileri doğrultusunda kariyer planlaması yapabilmelerine ilişkin farkındalık  kazanmalarına katkı sunulmuştur.

Etkinlik sonunda bölüm öğretim elemanları ve firma yetkilileri ile yapılan görüşmede, sektörel bazda işbirliğini artırmak maksadıyla daha fazla etkinlik düzenlemeleri konusunda fikir birliğine varmışlardır.