Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Bigada Bağımlılık İle Mücadele Çalıştayı Yapıldı

Çanakkale’ de yürütülen Bağımlılık ile Mücadele Çalışmaları kapsamında Çanakkale İl Sağlık İl Müdürlüğü’ nün organizasyonu doğrultusunda Biga’ da “Bağımlılık ile Mücadele Çalıştayı” gerçekleştirildi. 07. 04. 2022 Perşemebe günü saat 09:00-11:45 saatleri arasında Ada Düğün salonunda yapılan çalıştaya Meslek Yüksekokulumuzu temsilen Öğr. Gör. Faruk ÇETİN, Öğr. Gör. Alaattin UZUN ve Biga MYO Öğrenci Temsilcisi Rümeysa KARACA ve Kalite Elçisi Emre TULNAY katılmışlardır.

Çanakkale’nin diğer tüm ilçelerinde de yapılan çalıştayda alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklar çerçevesinde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, il/ilçe ve ülke geneline yönelik sorun ve çözüm önerilerinin ortaya konması, 2022 ve sonrasını kapsayacak müdehale faaliyetlerini yönelik çıktıların elde edilmesi amacıyla “Ben Olsaydım” temalı çalıştay gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayda alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklar adı altındaki çalışma gruplarında  beyin fırtınası ve karşılıklı fikir alışverişi doğrultusunda çözüm ve öneriler ortaya konmuştur. Herbir çalışma grubunun çözüm ve önerileri ayrı ayrı raporlanarak katılımcılara çalıştay moderatörü Doç. Dr. Özgür TOPKAYA tarafından okunmuş ve kapanış konuşması ile çalıştay sona ermiştir.