Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

BİGA MYO GIDA TEKNOLOJİSİ 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN BİGA ET ENTEGRE TESİSİNE ZİYARETİ

Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri 04.11.2024 tarihinde Dr. Öğretim Üyesi A. Gülin Eser eşliğinde Et ve Ürünleri Teknolojisi dersi kapsamında Biga Belediyesi Et Entegre Tesisini ziyaret etmişlerdir.

Yapılan bu teknik gezide kurum yetkililerince öğrencilerimize canlı hayvan kabul işlemleri, kesim öncesi muayene ve kesim sonrası karkas muayenesinin önemi, kesim ve yüzüm işlemleri, iç organ muayenesi, karkas parçalama işlemleri, karkasın soğutulması, soğuk depolar, tartım, karkasların damgalanması işlemleri, karkasların sevkiyatı, mezbaha yan ürünlerinin ve atıkların değerlendirilmesi konularında bilgiler verilmiş ve uygulamalı olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim, yüzüm ve karkas parçalama işlemleri gerçekleştirilmiştir. İşletmede yapılan işlemlerin uygulamalı olarak görülmesi Et ve Et Ürünleri Teknolojisi dersi kapsamında öğrencilerimizin teknik bilgilerini pekiştirmesi açısından yararlı olmuştur. Teknik gezi, soru-cevap kısmıyla sonlanmıştır.