Biga Kent Konseyi ile Ortaklaşa Yürütülen Proje Sunumu Gerçekleştirildi

Biga Kent Konseyi 2022 yılı 2. Dönem toplantısı 22 Aralık 2022 Perşembe günü saat 18:00 de Biga Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda gerçekleşmiştir. Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı başkanlığında yapılan genel kurul toplantısında Biga Kent Konseyi’nin, Biga Değerleri ve Eko Turizm çalışma gruplarınca hazırlanan taslak metin hakkında bilgiler verilmiştir. Toplantıda ayrıca Biga MYO öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Akyıldız ve Öğr. Gör. Emine Çetin’in yapmış oldukları odak grup çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirilmiştir.

Sunumda; Biga Eko turizm rotası, turizm tanıtımları ve hazırlıkları, Çanakkalemizin en önemli antik kentlerinden Kuzey Troas'ın parlayan yıldızı parion antik kenti'nde yer alan Aşıklar tepesi'nin yolunun açılması, Biga'ya yeni bir orman parkı ve iki noktaya Afet sonrası önem arz edecek alanların planlara işlenmesi ve kamp alanlarının hazırlanmasına yönelik katılımcılara bilgilendirme yapılmıştır.