Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi

6 Mart Çarşamba günü saat 14:00’da Ağaköy’ de yar alan Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi Entelektüel Etkinlik Merkezi Didem Yaman Amfisinde “Biga’ da Kadın Girişimciliği” konulu panel düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kampüste yer alan Meslek Yüksekokulumuz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ve Uygulamalı Bilimler Fakültemiz tarafından ortaklaşa düzenlenen panele, BİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Baykal, Kozçeşme Köyü Tarla Kuşu girişimci kadınlarından Ülker Yıldırımcan, Betül Urut Yılmaz ve Gönüllü Eğitimci Senem Avcı konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül’ ün yaptığı panelin program sunumunu BİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Karaslan gerçekleştirdi. Panele, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Ertuğurul Bilgücü, BİİBF Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Topkaya,  ilçemizin kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici kadınları, akademisyenler, Kozçeşmeli kadınlar ve öğrencilerimiz katılım sağladılar.

 Panele BİİBF Perde Arkası Tiyatro Kulübü öğrencilerimizin sahnelendirdiği kadının toplumdaki önemini anlatan tiyatro gösterisi ve okudukları şiir ayrı bir anlam kattı.

Program konuşmacılara plaket takdimi ve hatıra fotoğrafları çekilmesi ile sona erdi.