Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

31.Dönem Mezunlarımızı Coşku Dolu Bir Törenle Uğurladık.

Biga Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Yılı 31. Dönem Mezuniyet Töreni 10 Haziran Cuma günü saat 17:30'da Ağaköy Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi Entelektüel Etkinlik Merkezi Didem Yaman Amfisinde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof.Dr. Dinçay Köksal, Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Engin Gür, Gelibolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Abdulkerim Diktaş, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Melih Akyıl, Biga Ziraat Odası Meclis Başkan Yardımcısı Fahri Tekin, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayit Tanur, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, öğrenci aileleri ve yakınları ile basın mensupları katıldı.

  Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Programı Danışmanı Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül'ün baştan sona kadar coşkulu bir şekilde sunduğu program, Biga Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencilerinin sahnede yerlerini almaları ile başladı, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Biga Meslek Yüksekokulu ÖTK Başkan Yardımcısı Gıda Teknolojisi Programı öğrencisi Melike Koçaş tüm mezunları temsilen yaptığı konuşmada; ''Biga Meslek Yüksekokulunun 31. Dönem mezuniyet töreninde bulunmaktan, Meslek Yüksekokulumuzun Gıda Teknolojisi programından mezun olmaktan dolayı çok mutluyum. Ben ve arkadaşlarım, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı davranış, çalışma ve yönetim anlayışına, bilimi merkeze alan bir yaklaşıma sahip olan Çanakkale’nin ilk ve tek üniversitesinden mezun olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Misyonu; Eğitim kalitesini artırarak, ulusal ve uluslararası sorunlara duyarlı, aranan eleman yetiştirmek, bölgemizdeki mevcut sorunlara çözümler üreterek yeni ürünler geliştirmek olan okulumdan mezun olup aldığım bu diploma, benim için yeni bir eğitim hayatına atılan adımın başlangıcıdır. Lisans eğitimine devam ederek gıda mühendisliğini ve başarılı bir kadın girişimci olmayı hedeflemekteyim. Önümde beni ve bizi bekleyen birçok sınav var. Hayat keşkelere yer verilemeyecek kadar kısa, bu yüzden olmak istediğiniz yerlerde olmak için vakit kaybetmeyin ve başkalarının sizin adınıza kararlar almasına izin vermeyin. Bugünkü mezuniyet törenimize katılarak bizleri onurlandıran değerli yöneticilerimize gerek bilgilerini gerekse deneyimlerini bizlerle paylaşan saygıdeğer hocalarımıza, bu başarıya ulaşmamda büyük emeği olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta ailem olmak üzere bütün mezunlarımızın fedakâr ailelerine ayrıca siz değerli misafirlerimize teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.

 

Meslek Yüksekokulu ÖTK Başkan Yardımcısının ardından söz alan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Ertuğrul Bilgücü, yaptığı konuşmada; “ 31. Mezuniyet yılımızda Biga Meslek Yüksekokulu olarak eğitim kalitemizi en üst düzeye çıkarabilmenin çabaları içindeyiz. Bu anlamda Üniversite-Sanayi işbirliğine oldukça önem vermekteyiz. Meslek Yüksekokulu mezunlarımıza kazandırabileceğimiz en büyük başarı onları alanları ile ilgili sektörlere deneyimli, başarılı bir şekilde hazırlayarak mezun etmektedir. Bu amaçla pandemi sebebiyle uygulayamadığımız 3+1 olarak nitelenen yeni eğitim modelimizi önümüzdeki yıldan itibaren uygulayacağız. Öğrencilerimizin 3 yarıyıl teorik eğitimlerini aldıktan sonra son yarıyıllarını ilgili sektörde uygulamalı eğitim olarak tamamlayacakları bu eğitim modeli sayesinde öğrencilerimiz mezun olduklarında sektörel becerileri kazanmış olacaklar. Sevgili Mezunlarımız, sizleri yaşamınızın yeni dönemine iyi dilekler ve sevgiyle uğurluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.'' dedi.

 

Ardından söz alan MEYOK Koordinatörü Prof.Dr. Dinçay Köksal, ''Sevgili öğrencilerimiz; şunu unutmayın ki; üniversiteyi bitirdiğimizde eğitim sürecini ve kendimizi geliştirme sürecini bitiremeyiz. İnsan, hayat boyu kendini geliştirmesi gereken bir varlıktır. Bundan sonra iş hayatlarında kendilerini geliştirmek için gayret göstermeniz gerekir. İyi bir ahlak, iyi bir kişilik, sahip olduğumuz bütün bilgilerden daha öndedir. Göreceksiniz ki hayatta huzurlu ve başarılı olmanızın esas anahtarını iyi bir kişilik, iyi bir ahlak anlayışı oluşturur. Öncelikle bizim açımızdan en önemli konulardan bir tanesi eğitimdir. İkinci önemli konu ise öğrencilerimizdir. 2016 yılında başlayan kalite çalışmaları sonucunda Üniversitemiz 30. yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Programı değerlendirme sürecini tamamlayarak Kurumsal Akreditasyon alabilen ilk 16 yükseköğretim kurumu arasına girmiş ayrıca Trakya bölgesinde akreditasyon alan ilk ve tek üniversite olmuştur” dedi. Köksal’ın konuşmasının ardından, 2021-2022 akademik yılında gerçekleştirilen akademik, sosyal ve kültürel etkinliklerde görev alan program temsilcisi ve görevli öğrencilere MEYOK Koordinatörü Prof.Dr. Dinçay Köksal tarafından anı belgeleri ve ÇOMÜ rozetleri takdim edildi. Daha sonra, Meslek Yüksekokulumuzun yeni binasına taşınması sırasında desteklerini esirgemeyen Biga Sanayi ve Ticaret Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası, Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası, Biga Süt Üreticileri Birliği, S.S. Biga Hayvancılık Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve İlçe Özel İdare Müdürlüğüne teşekkür plaketlerinin verildi. Mezun olan öğrencilere sırasıyla anı belgeleri takdim edilmesinin ardında program Meslek Yüksekokulumuz 2014 yılı Makine Programı mezunu Ali Gökhan Gökkaya tarafından müzik dinletisi ile devam etti.

 

 

 

Program sunucusu Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül'ün ''Şimdi keplerinizi ulaşmayı hedeflediğiniz en üst noktayı düşünerek ve en yükseği hedefleyerek fırlatmanızı istiyorum'' komutuyla sevinç çığlıkları ve müzik eşliğinde keplerin havaya fırlatılması ve mezun öğrencilerimizin velileri ile akademisyenlerin birlikte günün anısına fotoğraf ve video çekimleri ile devam eden mezuniyet töreni, pilav- ayran ve tatlı ikramı ile sona ermiştir.