Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni

Biga Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 23 Haziran Cuma günü saat 16.00'de Biga Ağaköy Kampüsü Didem Yaman Amfisinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Biga Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Servi, Biga Belediye Başkan Vekili Saadettin Sert, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi MEYOK Koordinatörü Doç.Dr. Engin Gür, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Baş. Biga Ziraat Odası Genel Sekreteri Arif Ödül, Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge 142. Şube Müdürü Orhan Yıldız, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, öğrenci aileleri ve yakınları ile basın mensupları katıldı. Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Programı Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül'ün baştan sona kadar coşkulu bir şekilde sunduğu program, Biga Meslek Yüksekokulu akademik personel ve öğrencilerinin salonda yerlerini almaları ile başladı. Program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

2022-2023 Akademik yılı birincisi Otomotiv Teknolojisi programı mezunu Furkan Kanlıkoyak’ın tüm mezunları temsilen yaptığı konuşmada; ''Biga Meslek Yüksekokulunun 32. Dönem mezuniyet töreninde bulunmaktan, Meslek Yüksekokulumuzun Otomotiv Teknolojisi programından mezun olmaktan ve bu kürsüye davet edilmiş olmaktan çok mutluyum. Aynı zamanda mezun olan tüm arkadaşlarımın hislerine tercüman olacağım için oldukça heyecanlıyım, onur duyuyorum. Ben ve arkadaşlarım, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı davranış, çalışma ve yönetim anlayışına, bilimi merkeze alan bir yaklaşıma sahip olan Çanakkale’nin ilk ve tek üniversitesinden mezun olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Misyonu; “Eğitim kalitesini artırarak, ulusal ve uluslararası sorunlara duyarlı, aranan eleman yetiştirmek, bölgemizdeki mevcut sorunlara çözümler üretmek ve yeni ürünler geliştirmek” olan Biga Meslek Yüksekokulundan birinci olarak mezun olma gururunu yaşıyorum.

Aynı zamanda her zaman yanımda ve destekçim olan aileme teşekkürü borç bilirim. En çaresiz hissettiğim anlarda bile, umutsuzluğa kapılmama izin vermemekle birlikte, bana asla, sen başaracaksın demediler; biz başaracağız dediler, çünkü biz birdik ve bir bütündük. Bu diploma, benim için yeni bir eğitim hayatına atılan adımın başlangıcı. Önümde beni ve bizi bekleyen birçok sınav var. Hayat keşkelere yer verilemeyecek kadar kısa, bu yüzden olmak istediğiniz yerlerde olmak için vakit kaybetmeyin ve başkalarının sizin adınıza kararlar almasına izin vermeyin. Bugünkü mezuniyet törenimize katılarak bizleri onurlandıran değerli yöneticilerimize gerek bilgilerini gerekse deneyimlerini bizlerle paylaşan saygıdeğer hocalarımıza, bu başarıya ulaşmamda büyük emeği olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta ailem olmak üzere bütün mezunlarımızın fedakâr ailelerine ve siz değerli misafirlerimize teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.” demiştir.

Meslek Yüksekokulu birincisinden sonra söz alan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Ertuğrul Bilgücü yaptığı konuşmada; “Öncelikle bu onurlu gününde yemeden yediren, giymeden giydiren, her türlü fedakârlığı yapan mezunlarımızın elleri öpülesi sevgili anne ve babalarımızı, akademisyenlerimizi, idarecilerimizi, Biga'da bizi yalnız bırakmayan devlet ve özel sektör destekçilerimizi gönülden kutluyorum dedi. Sevgili mezunlarımız, sizleri yaşamınızın yeni döneminde iyi dilekler ve sevgiyle uğurluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun dedi.

Ardından söz alan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Dinçay Köksal, ''Sevgili öğrencilerimiz; şunu unutmayın ki; üniversiteyi bitirdiğimizde eğitim sürecini ve kendimizi geliştirme sürecini bitiremeyiz. İnsan, hayat boyu kendini geliştirmesi gereken bir varlıktır. Bundan sonra iş hayatlarında kendinizi geliştirmek için gayret göstermeniz gerekir. İyi bir ahlak, iyi bir kişilik, sahip olduğumuz bütün bilgilerden daha öndedir. Göreceksiniz ki hayatta huzurlu ve başarılı olmanızın esas anahtarını iyi bir kişilik, iyi bir ahlak anlayışı oluşturur. Konuşmamın sonunda emeği geçen bütün Biga’lı dostlarımıza üniversitemiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Çok değerli hocalarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, bundan sonra biz sizin desteklerinizi bekliyoruz. Yolunuz açık olsun'' dedi.

Daha sonra 2022-2023 akademik yılında dereceye giren öğrencilerimize Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan DOĞAN tarafından hediyeleri takdim edildi.

Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Ertuğrul Bilgücü ve MEYOK Koordinatörü Doç.Dr. Engin Gür tarafından mezuniyet töreninin düzenlenmesinde sponsor olarak destek veren kuruluşlara teşekkür belgesi takdim edildi.

2022-2023 Akademik yılı birincisi mezunu Furkan Kanlıkoyak’ın anı kürsüsüne isim plakasını çakmasından sonra program birincilerine sırasıyla ve ayrıca diğer mezunlarımıza diplomalarının ve anı hediyelerinin takdimi gerçekleştirildi.

Ardından program sunucusu Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül'ün ''Şimdi keplerinizi ulaşmayı hedeflediğiniz en üst noktayı düşünerek ve en yükseği hedefleyerek fırlatmanızı istiyorum'' komutuyla sevinç çığlıkları ve müzik eşliğinde kepler havaya fırlatıldı.

Mezun öğrencilerimizin velileri ve akademisyenler ile birlikte günün anısına fotoğraf ve video çekimleri ile devam eden mezuniyet töreni, pilav- ayran ve tatlı ikramı ile sona ermiştir.