Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

2019-2020 Bahar Dönemi Akademik Genel Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Biga Meslek Yüksekokulu 2019-2020 Bahar Yarıyılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, 19 Şubat 2020 Çarşamba günü Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü ve akademik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Müdür Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü konuşmasında güz yarıyılında gerçekleştirilen çalışmalar ve bahar döneminde yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Bahar yarıyılı ders kayıtları, teknik gezilerinin planlanması, Ağaköy- Ramazan Aydın yerleşkesindeki inşaatın tamamlanması ve A Blok binasının boşaltılması konularında bilgi vererek görüşlerini belirten Müdür Öğr. Gör. Bilgücü, ''Bildiğiniz gibi, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’ın talimatları ile kurumsallaşma yönünde önemli adımların atıldığı Üniversitemiz, Araştırma Üniversitesi olma yolunda başvuru işlemlerini gerçekleştirdi. Bu bağlamda; öğretim elemanlarımız üniversite-sanayi işbirliği ve sektörel ortak çalışmalarını ulusal ve uluslararası yayın sayılarının artırılmasında kullanabilirler.” demiştir. Konuşmasında, Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında bölüm komisyonlarının oluşturulması, Bologna Ders Bilgi İçerikleri ve Akademik Veri Sistemi bilgilerinin güncellenmesi konularında görüş ve önerilerini belirten Müdür Öğr. Gör. Bilgücü; “Bölüm başkanlarımız ve program danışmanlarımız başta olmak üzere tüm öğretim elemanlarımızın katkılarını bekliyoruz” demiştir.

Daha sonra Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül; 30 Mart - 3 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan 2. Kültür ve Kariyer Günleri ile staj konularında bilgi sunmuştur.

Toplantıda ayrıca Biga Meslek Yüksekokulu Sekreteri Basri Çorak tarafından dilekçe yazımlarının UBYS üzerinden nasıl yapılacağı konusunda örnek bir sunum gerçekleştirilmiştir.

Akademik Genel Kurulu, öğretim elemanlarının görüş ve önerilerinin Müdür Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü tarafından cevaplanması ile sona ermiştir.