1.Sınıf Öğrencilerine Yönelik Üniversite Yaşamına Uyum Toplantısı Gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz 1.Sınıf Öğrencilerine yönelik Üniversite Yaşamına Uyum toplantısı, 03 Mart 2020 Pazartesi günü saat 14:00'de düzenlendi.

Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminde görevli Uzman Psikolog Serdar TOPAL, “Problem Çözme, Kendini İfade Edebilme ve Hayır Diyebilme Becerileri” başlıklı sunumunda; “öğrencilere üniversiteli olarak yaşamlarının çok önemli adımlarından birini atmış olduklarını, artık yaşantılarının eskisi gibi olmayacağını ama endişelenmemeleri gerektiğini çünkü yalnız olmadıklarını” belirtti. Konuşmasında; problem çözme becerileri ve psikolojik sağlık ilişkisini anlatan Uzman Psikolog Serdar TOPAL; ”problem çözme becerisi gelişmiş insanların; sorunlar karşısında özgüveni yüksek, kaygılarını kontrol edebilen, sakin, başkaları tarafından daha güvenilir olarak algılanan, daha mutlu, psikolojik sorunlara karşı dayanıklı, olaylara daha gerçekçi bakabilen ve gerçekçi değerlendirebilen, yeniliklere açık ve yeni durumlara daha kolay uyum sağlayabilen özelliklere sahip olduğunu” ifade ederek insanların olumlu yönlerini görmenin daha nitelikli ilişkiler kurma doğrultusunda onları cesaretlendirdiğini belirtmiştir.

Toplantı, öğrenci sorularının Uzman Psikolog Serdar TOPAL tarafından cevaplanması ile sona erdi.