Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

“100 Öğrenci 100 Kadın Girişimci Projesi” Sunum Toplantısı Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemiz Kadın Girişimciler Kulübü ve TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte yürütülen, Cumhuriyetimizin 100.Yılında 100 Öğrenci 100 Kadın Giirişimci Projesi sunumu, 8 Mayıs Çarşamba günü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezinde projede görev alan öğrencilerin ve kadın girişimcilerin sunumları ile son buldu.

Oldukça verimli geçen proje sürecinde üniversitemizin çeşitli bölüm ve programlarında eğitim alan öğrenciler yer alırken, Biga Ağaköy kampüsten 15 öğrenci görev aldı. Meslek Yüksekokulumuz, İİBF öğrencilerimiz ile Biga Kadın Girişimciler 5 aylık proje sürecini birlikte yürüttüler. Şubat ayında 15 öğrenci 15 kadın girişimci ile, Biga Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleşen ilk toplantıda proje tanıtımı ve öğrencilerimiz ile kadın girişimcilerin eşleşmesi yapılmıştı. Proje süresince 5 buluşma yapıldı ve kadın girişimciler eşleştiği öğrencimize mesleği ile ilgili bilgi ve deneyim  aktarımı yaptı.

Projede hem mentörlük hemde danışmanlık yapan Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu  Üyesi Öğr.Gör.Muradiye Özel Ödül’e ve toplantıda proje sunumu yapan Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencimiz Göksu Baltacı’ya katılım belgesi Üniversiteimiz Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek  tarafından takdim edildi. Projede ayrıca okulumuz Yerel Yönetimler Programı Öğr.Gör.Dalga Başarır’da bir öğrencimize mentörlük ve danışmanlık yaptı.

Geleceğe ışık tutan her biri birbirinden değerli öğrencilerimizi, proje süresince gösterdikleri gayretli çalışmalarından dolayı kutluyoruz.