Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Otomotiv Teknolojisi Programı Sektörün Öncü Firmalarında

Otomotiv teknolojisi programı öğrencileri Ögr. Gör. İlkay Onur Şerbetçi ile birlikte 23 Mayıs Perşembe günü Alşan Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Sti. Euromaster Lastik ve Araç Bakım, Motrio Özel Servis, BRC Oto Gaz bayi ve Oto Karne Oto Ekspertiz firmalarını ziyaret ederek yerinde saha tecrübesi kazandı.

Firma ziyaretinde öğrencilerimize yedek parça tedarik – stok aşamaları, orijinal ve yan sanayi parça uyumluluğu, Lastik – söküm takım, balans, alt takım kontrolleri, araç bakimi, motor ariza tespit işlemi, Oto gaz sistemleri, tank değişimi ve tesisat kontrolleri uygulamalı olarak anlatılmıştır.

Öğleden sonra gezimiz Oto Karne Oto Ekspertiz firmasında örnek araç üzerinde expertiz uygulaması yapılarak devam etti. Expertiz uygulamasında kaporta, boya, ön düzen, motor, mekanik, conta kaçak, elektrik ve elektronik sistemlerin kontrolleri gerçekleştirdi.

Firma yetkililerimiz Ümit Alşan ve Nuh Özek’e özverili ve güler yüzlü misafirperverliklerinden dolayı teşekkür edildi.  Öğrencilerin bu teknik geziden iyi bir teknik bilgilerle ayrıldığı gözlemlendi.