Mobilya Ve Dekorasyon Programından Teknik Gezi

Biga Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı tarafından Biga Armutçuk köyü mevkii orman işletme sahalarına teknik gezi düzenlenmiştir. Bölüm başkanı Öğr. Gör. Ayşin AŞKIN, Program Danışmanı Öğr. Gör. Faruk ÇETİN ve Biga Orman İşletme Müdürlüğü Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet AKKAYA organizasyonluğunda gerçekleşen geziye Orm. Müh. Yasin CEYLAN ve Orman Muhafaza Memurları katılmıştır.

Mobilya ve Dekorasyon programı 1. ve 2.sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen gezi çerçevesinde;   ağaç ve orman ürünleri sektöründe kullanılan farklı türdeki ağaçlar yerinde görülmüş, kullanım alanları ve sektördeki son gelişmeler anlatılmıştır. Bunun yanısıra odun kömürü yapımı yerinde görülerek, endüstriyel ağaçlandırma sahaları anlatılmış, odun zararlıları ve korunma yöntemleri, ağaç türlerinin yapıları ve kullanım alanları,  iş güvenliği konularında bilgi verilmiştir.

Öğr. Gör. Ayşin AŞKIN’da Mobilya ve Dekorasyon Programı olarak düzenli olarak gerçekleştirdikleri bu gezilerin, öğrencilerin derslerde teorik olarak öğrendikleri bilgileri, uygulama alanında gözlemlemelerinin daha iyi öğrenmelerini sağlaması açısından çok önemli olduğunu vurgulamıştır.

Aynı zamanda da bölüm olarak gerçekleştirdikleri her bir gezinin teoride öğrenmenin mümkün olmadığı pratik bilgileri sahada görme şansını veren atölyeler niteliğinde geçtiğini ifade etmiştir.