METALURJİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ İÇDAŞ'DA
Biga Meslek Yüksekokulu Metalurji Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri aldıkları mesleki derslerin uygulamasını görmek ve uygulamalı ders dinlemek maksatlı program danışmanları Öğr.Gör. İsmail HACIKURU gözetiminde İÇDAŞ Fabrikalarına gittiler.

31.03.2015 Salı günü 1. sınıf öğrencilerine öncelikle bu mesleğin en önemli konusu olan İş Güvenliği ve Çevre konusunda yüksekokulda derslerine de giren İÇDAŞ Mühendisleri tarafından örneklemeli eğitim verilmiştir. Daha sonra yine derslerine giren Metalurji Mühendisleri gözetiminde Entegre bir fabrikanın nasıl yapılandırıldığı ve nasıl çalıştığı konusunda bilgiler alırken hammade olarak kullanılan hurdaların nasıl değerlendirildiğini uygulamalı olarak görmüşlerdir.

01.04.2015 Çarşamba günü 2. sınıf öğrencileri Çelikhane şefleri Serdar ERDEMİŞ ve M.Cem TOKSÖZ yönlendirmesiyle yüksekokulda okutulan Ark Ocağı, Pota Ocağı, Sürekli Dökümgibi üretim aşamalarını gözlemlerken, Fabrika Mekanik ve Elektrik Bakımı ile ilgili de çalışan fabrika içinde eğitim almışlardır. Fabrikada bu eğitimleri veren İÇDAŞ Mühendisleri konuları ile ilgili dersleri de yüksekokulumuzda kendileri vermektedirler. Sabah saat 10:00'da başlayan teknik eğitim gezisi saat 17:00'de sona ermiştir.

Her iki öğrenci grubu ile sonradan yapılan görüşmede bu eğitimlerin çok faydalı olduğu ve tekrar edilmesi konusunda bir fikir birliği oluşmuştur. Bu doğrultuda her dönem en az iki defa fabrikada eğitim yapılması konusunda İÇDAŞ yetkilileri ile mutabık kalınmıştır. Biga Meslek Yüksekokulu Metalurji Programından mezun olan öğrencilerimizin hemen İÇDAŞ'da işe başlayabildiklerini göz önünde bulunduracak olursak ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu ile İÇDAŞ arasındaki ilişki örnek bir üniversite – sanayi işbirliğidir.

320-arcm-r1.jpg
320-arcm-r2.jpg