Makine ve Metal Teknolojisi Bölümü Öğrencileri Teknik Gezi’de

Makine ve Metal Teknolojisi 1. Sınıf öğrencileri 02.04.2022 tarihinde Öğr. Gör. Serhat FİLİZ eşliğinde SİSTEM YAY, TEKNİKEL RÖMORK ve YAKIŞ MAKİNE’ ye Teknik Gezi düzenlemiştir.

Bu gezide Sistem yay firmasındaki CNC Yay sarma makineleri hakkında Kudret KİRCİL beyden bilgi aldılar. Teknikel Römork firmasında ise Hakkı BERBER ‘ ile birlikte gazaltı kaynağı ve elektrot kaynağı uygulaması yaptılar ve giyotin makinesinde metal saç kesimi yapıp sonrasında abkant makinesinde ise metal saç kıvırma işlemini gerçekleştirdiler. Yakış MAKİNE’ de Tahsin YAKIŞ beyle birlikte atölyeyi gezdiler ve yapımı gerçekleştirilen makineler hakkında bilgi aldılar. Tahsin Bey makine öğrencilerimize sanayide çok ihtiyaçlarının olduğundan bahsetti ara eleman olarak işi bilen ve bu konuda eğitim alan öğrencilerimizin işsiz kalmayacaklarından bahsettiler.