Makine ve Metal Teknolojisi Bölümü İkinci Sınıf Öğrencileri İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş.’ye Teknik Gezi Düzenledi

Meslek Yüksekokulumuz Makine Programı ikinci sınıf öğrencileri 28 Mayıs Salı Günü bölüm hocaları Doç. Dr. Ferhat Yıldırım ve Öğr. Gör. Serhat Filiz eşliğinde İÇDAŞ’a teknik gezi düzenlediler

Gezide ilk olarak İş Güvenliği brifingi alan öğrencilerimiz sonrasında sırasıyla deniz suyundan içme suyu elde edilen Su Arıtma Tesisi, Gemi İnşa Tersanesi, Termik Santral, Gemi Bakım Onarım Kuru Havuzu ve Çelik Haddehanelerini ziyaret ettiler. Bölümümüzün en büyük dış paydaşı olan İÇDAŞ’ın  değerli çalışanı Tayfun Özdemir ile staj hareketliliği ve 3+1 İMECE uygulamasındaki mevcut öğrencilerimiz hakkında görüşmelerin de yapıldığı ziyarette bakımları tamamlanan 290 metrelik dev yolcu gemisinin ilk yüzdürülmesine şahit olan Makine Bölümü öğrencilerimiz, elektrik enerjisi üretiminden çelik şekillendirmeye kadar farklı konularda bilgiler alarak mesleklerinin sanayideki karşılığını görme fırsatı yakaladılar.