Makina Programı Öğrencilerinin İÇDAŞ Gezisi

Makina ve Metal Teknolojileri Bölümü Makina Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmail HACIKURU gözetiminde bölgemizin önemli sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ A.Ş. Değirmencik tesislerine 10.05.2018 Perşembe günü teknik inceleme gezisi düzenlemiştir.

Entegre bir fabrikanın nasıl yapılandırıldığı ve nasıl çalıştığı konusunda bilgilenmek genel amaçlı teknik gezide, öğrencilere ilgililerce öncelikle fabrikanın tanıtımı ve iş güvenliği ile ilgili bilgiler verilmiştir. Ayrıca Makine programı öğrencilerini daha çok ilgilendiren Haddehane, Mekanik bakım, Termik Santral, Mekanik atölyeler ve Su Arıtma tesisi gibi birimler gezdirilerek bilgi verilmiştir.

İÇDAŞ yetkililerine göstermiş oldukları ilgi ve yaklaşım için teşekkür eden Makina ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr.Gör. İsmail HACIKURU; “Bugünkü gezimiz, fabrikalar sistemi diyebileceğimiz böyle büyük yapıların nasıl çalıştığını görmek, buralarda çalışan insanların hangi işlerde çalıştıklarını yerinde görmek açısından öğrencilerimiz için oldukça yararlı olmuştur.” demiştir.