Kooperatifçilik Programı Öğrencileri Panele Katıldı.

Kooperatifçilik Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri 1 Aralık Cumartesi günü Çanakkale’de düzenlenen “Üretimden Tüketime Kooperatifçilik” konulu panele Öğr. Elm. Arif ÖDÜL gözetiminde katılım sağladılar. Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası, İDA Dayanışma ve Çanakkale Tüketiciyi Koruma Derneği ortaklığında düzenlenen panel Çanakkale Belediye Çalışanları Sosyal Tesisi Ercan Adsız Toplantı salonunda gerçekleşti.

Moderatörlüğünü ÇOMÜ Zootekni Bölümü Öğretim Görevlisi ve Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Savaş TÜRKER’ in yaptığı söz konusu panele İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Ahmet TOMAR, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ESKİYÖRÜK ve Bademli Fidan Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BİLGİ konuşmacı olarak katıldı. Panele katılan öğrenciler kooperatifçiliğin serbest piyasa ekonomisi içerisinde dengeleyici rolünü uygulamaları ile birlikte görme fırsatını yakaladı. Panelde kooperatiflerin İzmir bölgesinde süt üretiminden çiçekçiliğe, perakende sektöründen fidan üretimine kadar geniş bir alanda hizmetleri ve bunların nasıl gerçekleştiği konusunda öğrencilere bilgiler deneyimler ışığında  aktarıldı, böylece öğrenciler kooperatiflerin günlük yaşamda nasıl faaliyet gösterdiğini görme fırsatı yakaladı.