Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi Programı Öğrencilerinin Kervan Süt Firması ve Meydere Dondurulmuş Gıda Tesisine Teknik Gezi Ziyaretleri

30 Mart 2022 tarihinde Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri, bölüm hocaları Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü Dr. Öğr Üyesi A. Gülin Eser, Dr. Öğr. Üyesi F. Burcu Harmantepe eşliğinde Kervan Süt Ürünleri ve Meydere Dondurulmuş Gıda Tesislerine düzenlenen teknik geziye katılmışlardır.

Kervan Süt Ürünlerinde üretim tesisi gezilmiş, uygulanan prosesler hakkında bilgi alınmış ve öğrencilere tüm iş akışı anlatılmıştır.

Meydere Dondurulmuş Gıda Tesisinde gezi süresince öğrencilerimize firma yetkililerince işletmenin iş akışı anlatılmış, meyve-sebze işleme; hammadde kabul, ayıklama, yıkama, haşlama, IQF, paketleme, dondurma, depolama işlemleri gösterilmiş, yapılan mikrobiyal analizler hakkında bilgi verilmiştir.

Yapılan teknik gezi ile öğrencilerimiz hem iş sektörü hakkında bilgi edinmiş, hem de almış oldukları teorik bilgilerin uygulamalarını görme fırsatı bulmuşlardır. Ayrıca isteyen öğrencilerimiz için işletmelerimiz staj imkanı da sağlamışlardır.