Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi Programı Öğrencilerinin ÇOMÜ Gıda Mühendisliği Laboratuvarlarına ve Doyum Yemek Fabrikası’na Teknik Gezi Kapsamında Ziyareti

17 Mayıs Cuma günü Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanları olan Doç. Dr. Nergis Kaya, Dr. Öğr. Üyesi A. Gülin Eser ve Öğr. Gör. Dr. Serpil Aday hocalarımızın eşliğinde Gıda Teknolojisi Programı ikinci sınıf öğrencileri, ÇOMÜ Gıda Mühendisliği Laboratuvarlarını ve Doyum Yemek Fabrikasını ziyaret ettikleri bir teknik gezi düzenlenmiştir.

Teknik gezide öğrencilerimize Gıda Mühendisliği Bölümü’ndeki yetkililer tarafından laboratuvarlar gezdirilmiştir. Bu laboratuvarlarda kullanılan cihazların çalışma prensipleri, gıdalar üzerinde uygulanan analiz yöntemleri uygulamalı olarak gösterilmiştir. Ayrıca, bu bölümde gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar hakkında öğrencilerimize bilgiler aktarılmıştır. Doyum Yemek Fabrikası’na öğrencilerimiz ile ziyarette bulunulmuştur. Yetkili kişi tarafından işletmeye ham maddenin girişinden son ürüne kadar uygulanan tüm prosesler hakkında öğrencilere bilgi verilerek tüm iş akışı anlatılmıştır.