Gıda Teknolojisi Programı Öğrencilerinin Biga Et Entegre Tesisini Ziyareti

Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi A. Gülin Eser eşliğinde 25.10.2022 tarihinde Biga Belediyesi Et Entegre Tesisini ziyaret etmişlerdir.

Yapılan bu teknik gezide kurum yetkililerince öğrencilerimize canlı hayvan kabul işlemleri, kesim öncesi muayene, kesim sonrası muayene, iç organ muayenesi kesim ve yüzüm işlemleri, karkas parçalama işlemleri, karkasın soğutulması, soğuk depolar, tartım, sevkiyat, mezbaha yan ürünlerinin değerlendirilmesi, atık yönetimi konularında bilgiler verilmiş ve uygulamalı olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim işlemi gerçekleştirilmiştir. İşletmede yapılan işlemlerin uygulamalı olarak görülmesi Et ve Et Ürünleri Teknolojisi dersi kapsamında öğrencilerimizin teknik bilgilerini pekiştirmesi açısından yararlı olmuştur. Teknik gezi, soru-cevap kısmıyla sonlanmıştır.