Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi programı ikinci sınıf öğrencileri Demko Demirci Konservecilik A.Ş. firması ziyareti

Gıda Teknolojisi programı ikinci sınıf öğrencileri 25.05.2022 tarihinde bölüm hocaları Öğr. Gör. Dr. Serpil ADAY, Dr. Öğr. Üyesi Gülin Eser ve Dr. Öğr. Üyesi Burcu Harmantepe eşliğinde Biga Gümüşçay’da faaliyet gösteren Demko Demirci Konservecilik A.Ş. firmasına ziyarette bulundular.

Öğrencilerin okulda öğrendikleri teorik bilgilerin pratikte nasıl uygulandığını görmeleri ve bu konuda bilgi sahibi olmaları amacıyla düzenlenen teknik gezide, Çanakkale’nin önemli markalarından biri olan Demko Demirci Konservecilik A.Ş. firması yetkilileri öğrencilerimizle bir araya geldi. Teknik gezi kapsamında öncelikli olarak öğrencilerimize üretim alanları gezdirilerek salça üretimi başta olmak üzere, ketçap - mayonez üretimi, doğranmış domates konservesi ve pizza sosu üretimleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler verilmiştir. Öğrenciler ayrıca üretimde kullanılan alet ve ekipmanları yakından görme ve inceleme fırsatı bulmuşlardır. Teknik gezi yetkililerin öğrencilerle sohbet etmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona ermiştir.