Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencilerinin Biga Belediyesi Et Entegre Tesisini Ziyareti

22.10.2018 Pazartesi günü Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi A. Gülin ESER eşliğinde Biga Belediyesi Et Entegre Tesisini ziyaret etmişlerdir.

Yapılan ziyarette Veteriner Hekim Fatih Kesin tarafından öğrencilerimize işletmede yapılan işlemler anlatılmıştır Kesim hijyeni, büyükbaş ve küçükbaş kasaplık hayvanların işletmeye girişi, kesim öncesi hayvan muayenesi, kasaplık hayvanın kesim ve yüzüm işlemleri, iç organların çıkarılması ve muayenesi, karkasın yarım ve çeyrek karkas haline getirilmesi, karkasın soğutma işlemleri, tartımı ve sevkiyatı uygulamalı olarak anlatılmıştır. Ayrıca bölgede görülen hastalıklar, mezbaha atık yönetimi ve atıkların işlenmesi, renderinge giden ürünler gibi konularda bilgi verilmiştir. Et ve Et Ürünleri Teknolojisi dersi kapsamında yapılan bu teknik gezi öğrencilerimizin tesiste yapılan işlemleri uygulamalı görmeleri açısından oldukça faydalı olmuştur.