Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

GIDA TEKNOLOJİSİ 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SUCUK ÜRETİMİ

26. 05. 2022 tarihinde Gıda Teknolojisi 2. Sınıf öğrencileri Et ve Ürünleri 2 dersi kapsamında ders hocaları Dr. Öğr. Üyesi A. Gülin ESER eşliğinde dana eti kullanarak sucuk ürettiler.

Öğrenciler 7 ayrı gruba ayrıldı ve her grup kendi baharat formülünü oluşturarak 7 ayrı formülasyonda sucuk ürettiler. Üretimde hijyen uygulamaları, ürün hazırlama, barsaklara dolum, depolama uygulamaları gibi iş akışlarını uygulamak açısından öğrencilerimize yararlı olan bu uygulama sonunda program öğrencileri ve program hocalarının katıldığı bir piknikle tüketilen sucuklar kıvam ve lezzet açısından çok başarılı bulundu.