Gıda İşleme Bölümünün Meydere Gıda A.Ş. Firmasına Teknik Gezi Ziyareti

Meslek Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi ile Süt ve Ürünleri Programlarının 2. Sınıf öğrencileri 6 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 10:30’da Meslek Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü, program akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi A. Gülin Eser ve Öğr. Gör. Ali Erbili Bodur eşliğinde Meydere Gıda firmasına teknik gezi incelemesi düzenlemiştir.

Gezi kapsamında işletme müdürü ve teknik personel tarafından işletmenin mal kabul prosedürleri, sebze ve meyvelerin dondurulması işlemleriyle ilgili iş akışları ve prosesleri, depolama, sevkiyat, yapılan mikrobiyal ve kimyasal analizler, tedarikçi kontrolü, pest kontrol, kalite yönetim sistemleri (BRC) ile ilgili bilgiler aktarılmış ve öğrenciler yapılan üretimi yerinde gözlemleyebilmişlerdir. Ziyaret soru-cevap kısmıyla tamamlanmış olup gezi, öğrencilerimizin iş sektörü ile bir araya gelmesi ve teknik bilgilerini pekiştirmeleri açısından oldukça faydalı olmuştur.