Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerinin Zinde Süt A.Ş. ve Royal Foods A.Ş firmalarına teknik gezi ziyareti

11.05.2022 Çarşamba günü Gıda Teknolojisi ve Süt Teknolojisi Programı öğrencileri teknik bilgilerini pekiştirmek amacıyla bölüm akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Gülin Eser, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Harmantepe, Dr. Öğr. Gör. Serpil Aday eşliğinde Biga Balıklıçeşme Organize Sanayii Bölgesinde faaliyet gösteren Tekinler (Zinde) Süt Ürünleri A.Ş. ve Royal Foods A.Ş firmalarına ziyarette bulunmuşlardır.

Zinde Süt Ürünleri firmasına yapılan ziyarette firma yetkililerince öğrencilerimize pastörizasyon işlemleri, tereyağ, ayran, yoğurt, lor yapım prosesleri, laboratuvar işlemleri, dolum, paketleme işlemleri, depolama işlemleri konularında bilgiler anlatılmış, bu alanlar gezdirilmiştir ve öğrencilerimiz yapılan üretimleri izlemişlerdir.

Royal Foods Firmasına yapılan ziyarette ise firma yetkililerince biber ve turşu yapım prosesleri, kullanılan makine ve ekipmanların çalışma prensipleri, depolama, sevkiyat işlemleri ilgili teknik bilgiler paylaşılmıştır.

Öğrencilerimizin üretim bölümlerini gezip bilgi edinmeleri okulda edindikleri teknik bilgileri pekiştirmeleri açısından çok faydalı olmuştur. Zinde Süt Ürünleri A.Ş. ve Royal Foods A.Ş. firmalarına öğrencilerimize gösterdikleri yakın ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederiz.