Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Elektrik ve Enerji Bölümü’nden Enerjisa Üretim Bandırma DGÇS Teknik Gezisi

Meslek Yüksekokulumuz Elektrik ve Enerji Bölümü 06 Aralık Çarşamba günü Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı Programı öğrencilerine yönelik olarak Enerjisa Üretim Bandırma Doğalgaz Çevrim Santrallerine teknik gezi düzenlemiştir.

Biga Belediyesinin ulaşım desteği ile gerçekleşen geziye Elektrik ve Enerji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Halife Çağlar, akademik personellerimizden Öğr. Gör. Dr. İbrahim Güneş, Öğr. Gör. Selin Güremen, Öğr. Gör. Kerim Böyükata, Öğr. Gör. Musa Silahcioğlu ve Öğr. Gör. Serhat Filiz de katılım sağlamıştır.

 

Gezi öncelikle santral sahasında alınan İş Sağlığı ve Güvenliği önlemleri üzerine yapılan bilgilendirmeler ve kişisel koruyucu donanımların ziyaretçilere teslim edilmesi ile başlamıştır. Ardından ilgili mühendisler Bandırma I ve Bandırma II DGÇS’nin teknik yapısı ve üretim süreçleri hakkında sunumlarla bilgilendirmede bulunmuştur. Öğle yemeği ikramının ardından Bandırma I DGÇS santralinin üretim birimleri ilgili mühendisler eşliğinde incelenmiştir. Sırasıyla, santralin soğutma sistemi, kazan bölümü, buhar türbinleri ve kontrol dairesi ziyaret edilmiştir.

 

Gezinin son kısmında ise Bandırma II DGÇS santrali ziyaret edilmiş ve hava soğutmalı sistem üzerine ilgili mühendisler ile bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

Gerçekleşen bu teknik gezide Meslek Yüksekokulumuz ile Enerjisa Üretim arasındaki ilişkilerin gelişmesinde ve ilerleyen süreçlerde iş birliği konusunda karşılıklı görüşler bildirilmiştir. Ayrıca geziye katılan öğrenciler elektrik enerjisinin üretim süreçlerini gözlemleyerek deneyimlemiş olmalarının yanı sıra kariyer planlarında yeni yönelimler için bilgi edinmiştir.