Biga MYO Gıda Teknolojisi 2. Sınıf Öğrencilerinin Biga Et Entegre Tesisine Ziyareti

Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi A. Gülin Eser eşliğinde Et ve Ürünleri Teknolojisi dersi kapsamında 14.11.2023 tarihinde Biga Belediyesi Et Entegre Tesisini ziyaret etmişlerdir.

Yapılan bu teknik gezide kurum yetkililerince öğrencilerimize canlı hayvan kabul işlemleri, kesim öncesi muayene ve kesim sonrası karkas muayenesinin önemi, kesim ve yüzüm işlemleri, iç organ muayenesi, karkas parçalama işlemleri, karkasın soğutulması, soğuk depolar, tartım, karkasların damgalanması, karkasların sevkiyatı, mezbaha yan ürünlerinin ve atıkların değerlendirilmesi konularında bilgiler verilmiş ve uygulamalı olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim, yüzüm ve karkas parçalama işlemleri gerçekleştirilmiştir. İşletmede yapılan işlemlerin uygulamalı olarak görülmesi Et ve Et Ürünleri Teknolojisi dersi kapsamında öğrencilerimizin teknik bilgilerini pekiştirmesi açısından yararlı olmuştur. Teknik gezi, soru-cevap kısmıyla sonlanmıştır.