Meslek Yüksekokulu Müdürümüzün Mesajı

.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Öncelikle ülkemizin yaşadığı pandemi döneminde YKS sınavına girerek başarılı olmanızdan dolayı sizleri ve desteklerinden dolayı ailelerinizi tebrik ediyorum.

Sevgili öğrencilerimiz, ülkemiz ve dünyamızın yaşadığı bu zor şartları hep birlikte sağlıklı bir şekilde atlatmamız tek dileğimizdir. ÇOMÜ Rektörlüğü olarak eğitim sürecinin yüz yüze olabilmesi için olağanüstü çaba sarfettik, fakat pandemi sürecinde yaşanan son gelişmelerden dolayı ÇOMÜ Senatosu olarak 2020-2021 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı için tamamen online (uzaktan) yapmak kararı alınma zorunda kalınmıştır. Buna göre; dönem içerisindeki tüm sınavlarımız da uzaktan ödev, online sınav, proje şeklinde yapılacaktır. Tüm bu süreçlerde Meslek Yüksekokulumuz web sitemizi düzenli bir şekilde takip etmenizi sizlerden rica ediyorum. İlgili program danışmanınızın iletişim bilgilerini Biga MYO web sitemizde bulabilirsiniz. Program danışmanlarınız, sizler ile bir whatsapp grubu oluşturarak süreç hakkında sizleri bilgilendirecektir.

Sevgili öğrencilerimiz, 28 Eylül- 02 Ekim tarihleri arasında ders kaydınızı (Ders kaydı ile ilgili bilgilendirme web sitemizden ve program danışmanlarınız tarafından yapılacaktır.) yaptıktan sonra, 05 Ekim Pazartesi günü Microsoft Teams üzerinden ders eğitiminiz başlayacaktır. Microsoft Teams sisteminin kurulumunu ücretsiz olarak yaptıktan sonra Üniversitemiz tarafından cep telefonlarınıza gönderilen kullanıcı adı ve şifreniz ile birlikte söz konusu sistemi kullanabileceksiniz. Halen cep telefonunuza bilgiler gelmediyse web sitemizde bulunan duyurular kısmındaki adrese mail atabilirsiniz. Microsoft Teams kurulumu ile ilgili gerekli bilgiler ve kurulum videoları kısa bir süre sonra web sitemize yüklenecektir. Aynı zamanda haftalık ders programlarınız da önümüzdeki hafta içerisinde Biga MYO web sitemizde ilan edilecek olup ders saatlerinizi ve dersi veren hocalarınızın isimlerini görebileceksiniz. Özellikle süreç ile ilgili takıldığınız her konuyu oluşturulan whatsapp grubunuza veya MYO web adresimize iletebilirsiniz.

Az öncede belirttiğim gibi şu an için sizler ile tek iletişim ortamımız sosyal medya olup, bununla ilgili tüm iletişim kaynaklarını kullanarak sizlere en iyi şekilde destek olmaya çalışacağız. Örneğin; elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizin evrak teslimi ve Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS) Parolaları hakkındaki duyurularımızı web sayfamızda bulabilirsiniz. Eğitim- Öğretim sürecinde gerektikçe sizleri bilgilendireceğim.

Sizleri tekrar tebrik ediyor, Meslek Yüksekokulumuza hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.

Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ

Meslek Yüksekokulu Müdürü