Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilerin Ek Sınavları 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ek Sınavlar Hakkında Bilgilendirme

.

2547 sayılı yükseköğretim kanununun 44 üncü maddesinin (c) bendinde “azami süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir..." hükmü uyarınca,

2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için belirlenen ek sınavlar ile ilgili sınav takvimi aşağıdaki tabloda gösterilen şekliyle uygulanacaktır.

BİRİNCİ EK SINAVLAR İÇİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE SINAV TAKVİMİ

Birinci Ek Sınav Başvuruları

20-21 Şubat  2023

Başvurularının Değerlendirilmesi ve Birim Web Sayfasında İlanı

22 Şubat 2023

1. Ek Sınav Tarihi

23-24 Şubat 2023

Not Girişleri

25-26 Şubat 2023

İKİNCİ EK SINAVLAR İÇİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE SINAV TAKVİMİ

İkinci Ek Sınav Başvuruları

27-28 Şubat 2023

Başvurularının Değerlendirilmesi ve Birim Web Sayfasında İlanı

1 Mart 2023

2. Ek Sınav Tarihleri

2-3 Mart 2023

Not Girişleri

4-5 Mart 2023

ÖNEMLİ NOT

• EK SINAVLARA BAŞVURMAK İÇİN DİLEKÇE DOLDURULARAK BAŞVURU TARİHLERİ İÇERİSİNDE bmyo@comu.edu.tr MAİL YOLUYLA GÖNDERİLMESİ (daha sonra Dilekçenin aslını teslim etmek şartıyla) VEYA ÖĞRENCİ İŞLERİ BÜROSUNA ELDEN TESLİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

BU DUYURU TEBLİĞ NİTELİĞİNDEDİR. AYRICA YAZILI BİR TEBLİGAT YAPILMAYACAKTIR.

Duyuru metni ve sınav yönetmeliği ektedir.

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERİN EK SINAVLARI.docx