Biga Meslek Yüksekokulu

resim916390

Ekonomik kalkınma ancak yetişmiş insan gücü ile mümkündür. Mesleki eğitim ise kazanılan birikimlerin bilgi ve gelişmiş teknoloji ile harmanlanarak öğrencilere ve sonrasında bölge, ülke ile tüm dünyaya aktarılması sonucunda geleceği daha iyi, yaşanabilir ve aydınlık kılmaktır. Bu bilinçle kurulmuş olan Biga Meslek Yüksekokulunun amacı; öğrencilere  teknolojik mesleki bilgileri vermek ve sosyal yönlerinin gelişmesine olanak hazırlayarak bağımsız düşünebilen, araştırma yapabilen ve doğru karar verebilen, yaratıcı düşünceye sahip çağdaş bir vatandaş olarak onları topluma kazandırmaktır.

1990-1991 eğitim-öğretim döneminde Trakya Üniversitesi bünyesinde öğretime başlayan Biga Meslek Yüksekokulu, 1992 yılında 3837 Sayılı Kanunla kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlanmıştır. Bu dönemde Elektrik, Otomotiv, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Seracılık programları bulunan Meslek Yüksekokulumuzda, 1994 yılında Dericilik ile Süt ve Ürünleri  programları açılmıştır.

Meslek Yüksekokulumuz 2001-2002 Öğretim Yılından itibaren Biga Kampüsündeki mevcut binasında öğretime devam etmektedir. 2019-2020 Akademik Yılı güz yarıyılı itibarıyla Biga Meslek Yüksekokulu'nda 13 adet örgün öğretim ve 7 adet de ikinci öğretim olmak üzere toplam 20 programda 1621 öğrencisi ile öğretime devam etmektedir. Bu programlar; Elektrik (Örgün ve İkinci Öğretim), Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım (Örgün Öğretim), Makine (Örgün ve İkinci Öğretim), Metalurji (Örgün Öğretim), Mobilya ve Dekorasyon (Örgün Öğretim), Süt ve Ürünleri Teknolojisi (Örgün Öğretim), Gıda Teknolojisi (Örgün ve İkinci Öğretim), Otomotiv Teknolojisi (Örgün ve İkinci Öğretim), Pazarlama (Örgün ve İkinci Öğretim), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Örgün ve İkinci Öğretim), İşletme Yönetimi (Örgün ve İkinci Öğretim), Yerel Yönetimler (Örgün Öğretim), Kooperatifçilik (Örgün Öğretim)'tir. Yüksekokulumuz 9149 metrekare kapalı alana sahip olup bir adet öğrenci kantini mevcuttur.

Meslek Yüksekokulumuzun Elektrik, Makine ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarında öğrenim gören öğrenciler, 2019-2020 Akademik yılından itibaren eğitim programlarının dördüncü yarıyılına eklenen ve öğrenciler tarafından seçmeli ders olarak seçilmesi gereken İşyeri Uygulaması Eğitimi dersini alarak eğitimlerini ilgili sektörel kurum ve kuruluşlarda tamamlayabilirler. İşbaşı eğitimi, mesleğe hazırlanma, mesleğin gerekli kıldığı bilgi ve becerileri arttırma ve mesleki becerilerini geliştirme amaçlı İşyeri Uygulaması Eğitimi dersinin yürütülmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili temel ilke, kural ve yöntemler; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulları İşyeri Uygulaması Eğitimi Yönergesine göre yapılır.

EĞİTİM ALANLARI

Derslikler: Meslek Yüksekokulumuzda 20 adet derslik mevcut olup, bunların tamamında ve atölyelerimizde projeksiyon cihazı bulunmaktadır.

Toplantı Salonu: Okulumuzda bir adet toplantı salonu mevcut olup, ihtiyaca cevap verecek donanıma sahiptir.

Konferans Salonu: Meslek Yüksekokulumuz konferans, seminer, panel, sunum gibi bilimsel faaliyetlerin gerçekleştirildiği, mefruşat ve ses sisteminin yeterli düzeyde dizayn edildiği 115 kişilik modern bir konferans salonuna sahiptir. Konferans salonumuzda öğretim elemanlarımız haricinde, alanında uzman kişiler bilimsel çalışmalarını sergileme olanağı bulabilmektedir.

Laboratuvar ve Atölyeler :
  • Süt ve Ürünleri Programı Süt Uygulama Birimi (Günlük 1000 litre süt işleme kapasiteli)
  • Kimya ve Çiğ Süt Analiz Laboratuvarı,
  • Otomotiv Programı Uygulama Atölyesi,
  • Elektrik Programı Uygulama Laboratuvarı 1,
  • Elektrik Programı Uygulama Laboratuvarı 2,
  • Genel Bilgisayar Laboratuvarı,
  • Bilgisayarlı Muhasebe Laboratuvarı,
  • Teknik Çizim Bilgisayar Laboratuvarı.
  • Mobilya Dekorasyon ve Ahşap Üretim Atölyesi
SOSYAL ALANLAR
Kampüs alanı içerisinde öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın hijyenik koşullarda öğle ve akşam yemeklerini yiyebilecekleri bir adet yemekhane, bir adet kantin mevcuttur. Bir adet Internet Cafe, spor aktivitelerinin gerçekleştiği bir adet basketbol sahası, bir adet futbol sahası, bir adet hentbol ve voleybol sahası mevcuttur. Sosyal aktivitelerde kullanılan ayrıca bir adet antik tiyatro mevcuttur.