Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Yüksekokulumuzda Dikey Geçiş Sınavı ve KPSS Ön Lisans Konulu Seminer Düzenlendi
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans konulu konulu seminer Biga Özel İhtiyaç Akademi ve Mavi Lodos Yabancı Dil Kursu yetkililerinin katılımıyla 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr.Gör.Bahaddin ZAYİM,''Yüksekokulumuzda 14'ü örgün, 7'si ikinci öğretim olmak üzere toplam 21 programda 1987 öğrenci öğrenim görmektedir. Bilindiği gibi, ön lisans mezunu öğrencilerimizin en az 4 yıllık lisans eğitimi alabilmeleri, DGS sınavında başarılı olmaları ile mümkündür. 2000 yılından beri düzenlenen DGS sınavlarında 300'e yakın öğrencimiz bölümleri ile ilgili olan lisans programlarını kazanmışlardır. KPSS ise devlet kurumlarında çalışmayı hedefleyen adayları ilgilendiren sınavdır. Seminerimizin amacı, belirtilen sınavlar hakkında başvurudan bölüm tercihine kadar olan tüm aşamaları hakkında siz öğrencilerimizi aydınlatmaktır. Bu amaçla bugün aramızda bulunan Biga Özel İhtiyaç Akademi ve Mavi Lodos Yabancı Dil Kursu yetkililerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Biga Özel İhtiyaç Akademi ve Mavi Lodos Yabancı Dil Kursu Müdürü Güral KUZU ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emel ARMUT'un katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşan Kurs Müdürü Güral KUZU öğrencilere, DGS ve KPSS'nin içeriği, öğrencilerin sınavlara nasıl hazırlanmaları gerektiği, öğrencilerin dikey geçiş yapabilecekleri lisans bölümlerine yaklaşık kaç soru yaparak girebilecekleri hakkında bilgiler aktardı. 2014 DGS sayısal ve sözel soru sistemleri hakkında detaylı bilgi veren KUZU, ''2014 ÖSYM verilerine göre sınava giren ortalama her beş öğrenciden biri DGS sınavını, her altı öğrenciden biri ise KPSS sınavını kazanabilmektedir. Bunu sizler ancak ''inanarak'' çalışma ile elde edebilirsiniz.'' dedi
Seminer, konu ile ilgili soruların cevaplanması ile son buldu. Tüm katılımcılara %10 kurs indiriminin uygulandığı seminerin sonunda ayrıca isteyen öğrencilere ücretsiz ödüllü deneme sınavı kartı verildi. DGS ve KPSS ön Lisans soru kitapçıklarının hediye edildiği seminerin sonunda günün anısına, Biga Özel İhtiyaç Akademi ve Mavi Lodos Yabancı Dil Kursu Müdürü Güral KUZU'ya Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr.Gör.Bahaddin ZAYİM tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir.

215-fefj-r1.jpg
215-fefj-r2.jpg
215-fefj-r3.jpg