Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Yüksekokulumuzda 130 Kg Atık Pil Toplandı - 29 Ağustos 2013

Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan KOCABIYIK tarafından kullanılmış pillerin çevreye atılmasını önlemek ve geri dönüşümle yeniden kazanılmasını sağlamak amacıyla Çevre Koruma dersi kapsamında öğrencilerin katılımıyla atık pil toplama kampanyası düzenlendi.

Kampanya sonucunda Biga Meslek Yüksekokulu öğrencileri sosyal sorumluluk gereği olarak 130 kg atık pil topladı. Yüksekokul öğrencileri’nin büyük destek verdiği proje sonrası toplanan atık pil ve bataryalar, “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği” esaslarına uygun olarak insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde koruma altına alınarak Biga Belediyesine teslim edildi. Biga Belediye Başkanı Mehmet ÖZKAN, Öğr. Gör. Hasan KOCABIYIK’a bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verdi ve herkesi bu şekilde çevreye duyarlı olmaya davet etti.

Öğr. Gör. Hasan KOCABIYIK ta yaptığı açıklamada: “toprağa veya çöpe atılan bir adet kalem pilin 300 ton içme suyunu zehirlediğini, pilin içindeki kurşun, nikel, kadmiyum, lityum gibi ağır metallerin su veya bitkilerle insan vücuduna alındığını, vücuttan atılımı zor olduğundan kansere sebep olduğunu belirtti. Atık pillerin geri dönüşüme gönderilmesiyle hem çevre tehlikeden korunmuş hem de bu piller ekonomiye kazandırılmış oldu” dedi