Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

ÜNİVERSİTEMİZ ve KOOPERATİFLER EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR
02.04.2016 Cumartesi günü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre Merkezi'nde panel, imza töreni ve sertifika dağıtılmasını içeren bir dizi program gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinliğe, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Ticaret İl Müdürü Hüsniye Fırat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ ile kooperatif yetkilileri ve Biga MYO Kooperatifçilik Programı Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül gözetiminde 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taner Kumuk, Doç. Dr. Sibel Tan, Dr. Araş. Gör. Bengü Everest katıldılar.

Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla oturum başkanlığını Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGRV) Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Salahattin Kumlu'nun yaptığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifler Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok'un konuşmacı olduğu ''Güçlü Kooperatifler için Eğitim Stratejileri'' konulu panel gerçekleştirildi.

Panelin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ile ÇOMÜ Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer ''Kooperatifleri Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı'' (KOOP-GEP) işbirliği protokolünü imzaladılar.

ÇOMÜ, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokol gereğince; Çanakkale il, ilçe ve köylerinde kooperatif üyelerine kurs ve eğitimler verilecek. Önümüzdeki dönemde kooperatiflerin yönetimine ve denetimine talip olacak kişilerin bu belgeye sahip olması zorunlu olacağı bildirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer törende yaptığı konuşmada ''ÇOMÜ 1992 yılında kurulduğundan bu yana yaklaşık 24 yılı geride bıraktı. Sadece Çanakkale merkezde değil tüm ilçelerde de var olan bir üniversite. Bu anlamda Çanakkale'ye bilimsel bir katkı veren bir kurum. Bu protokol kooperatifçilik alanında da ÇOMÜ'nün Çanakkale'ye vereceği büyük bir katkı olacaktır. Az sayıda Kooperatifçilik Bölümü olan üniversitelerden bir tanesiyiz. Hocalarımız ve öğrencilerimiz de burada. Onları da bu vesileyle tebrik ediyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.

Program, Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Programı öğrencilerimizin de eğitime katılarak almayı hak kazandıkları Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ''Kooperatifleri Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı'' sertifikalarının dağıtım töreniyle sona erdi.
268-zpeg-r1.jpg
268-zpeg-r2.jpg
268-zpeg-r3.jpg
268-zpeg-r4.jpg
268-zpeg-r5.jpg