Temel Afet Bilinci Eğitimi
190-oaxs-r1.jpg
Yüksekokulumuz konferans salonunda Mobilya ve Dekorasyon Programı ile Üniversitemiz Afet Eğitim Topluluğu işbirliğinde ''Temel Afet Bilinci Eğitimi'' verildi. Program danışmanı Öğr. Gör. Ayşin Aşkın; birey, kurum ve toplum olarak afetlerden en az şekilde etkilenmek ve meydana gelecek olan kayıpları en aza indirmek için öncelikle temel afet bilincinin oluşturulması gerektiğinden ve bu bilinci oluşturmanın en önemli yollarından bir tanesinin de eğitim olduğundan söz etti.

Topluluk öğrencilerinden Ramazan Aslan ve Gizem Akdağ'ın gerçekleştirdikleri sunumda; afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler katılımcılara aktarıldı. İlimiz için muhtemel tehlike ve risk analizleri anlatıldı. Sağlık ekiplerinin afet ve acil durumlar sonrası bu konularla ilgili çalışma yürüten diğer kurum ekipleri ile yetki, sorumluluk ve koordinasyon noktasında yapılması gerekenler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans katılımcılara belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.