Sosyal Medya Okuryazarlığı Konulu Konferans Düzenlendi

Habitat ve Microsoft Türkiye ortaklığın da gerçekleştirilen Geleceğini Tasarla programı kapsamın da Sosyal Medya Okuryazarlığı konulu konferans, 12 Mayıs 2017 Cuma günü Biga Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda Biga Belediyesi Sosyal Medya Sorumlusu Kemal DİREN’in katılımları ile düzenlendi.

Konferansta sosyal medyanın tarihi gelişimi, sosyal medya teoremi, medyanın maile bağlı olarak değişimi, ilk index, ülkemize internetin gelişi, explorer, hotmail, google, skype, facebook, pinterest, linkedin konu başlıkları adı altında bilgiler veren Kemal DİREN; ”Günümüzde dünyada ortalama beş milyar tweet atılmaktadır. Hepimizin kullandığı mail ve e posta adresleri hakkında yeterli düzeyde bilgiye sahip olmamız oldukça önemlidir. Yazdığımız, paylaştığımız her türlü yazı ve resimden bizler direkt olarak sorumluyuz. Ayrıca değer verdiğimiz kişileri özel günlerde ve bayramlarımızda telefon ile kısa da olsa aramayı tavsiye ediyorum.” demiştir.

Konferans, öğrenci sorularının DİREN tarafından yanıtlanması ile sona erdi.