Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Sigorta Uygulamaları Konulu Konferans Düzenlendi

Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen “Sigorta Uygulamaları” konulu konferans, 14 Aralık 2016 Çarşamba günü Biga Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda Bayramiç SGK Merkez Müdürü Sn. Mehmet Uğur YAVUZ ve SGK Denetmen Yardımcısı İbrahim KÜTÜKÇÜ'nün katılımları ile düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr.Gör.Bahaddin ZAYİM,''Bilindiği gibi Meslek Yüksekokulumuzda tüm öğrencilerimizin staj yapma zorunluluğu vardır. 5510 sayılı Kanuna göre, öğrencilerimiz, stajları esnasında İş Kazası ve Meslek Hastalığına karşı sigortalı olmaktadırlar ki bu sigorta bedeli, Üniversitemiz tarafından ödenmektedir. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasası gereği staj yapmak isteyen öğrenciler, İSG eğitimi almak ve bu eğitimlerini belgelemek zorundadırlar. Üniversitemiz İSG Koordinatörlüğü tarafından staj yapmak isteyen tüm öğrencilerimize İSG eğitimi verilmekte olup eğitime katılan öğrencilerimize İSG sertifikası verilmektedir. Bu sertifikalar, içinde bulunduğumuz yarıyıldan itibaren staj başvuru belgelerine eklenmek zorunda tutulmuştur. Ayrıca İSG belgesine sahip olan stajyer öğrencilerimiz, İŞKUR İşbaşı eğitimine katılma hakkına sahip olmaktadırlar ki, 30 işgünlük staj süresince gün başına 50 TL olmak üzere toplamda 1500 TL kazanma fırsatına ulaşabilmektedirler. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm çalışanlar için oldukça önemli olan sigorta uygulamaları konusunda bizleri aydınlatmak için bugün aramızda bulunan Sayın Mehmet Uğur YAVUZ'a öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Konferansta konuşan Bayramiç SGK Merkez Müdürü Mehmet Uğur YAVUZ; ”Hepimizin sahip olduğu varlıklarımız, yatırımlarımız ve girişimlerimiz vardır ve bunlar bizim için şüphesiz büyük önem taşır. Aslında hepimizin varlıkları, yatırımları ve girişimleri yaşadığımız ortam ve dünya şartlarında risk altındadır. Her an başımıza birşey gelme ihtimali ile yaşarken, tüm belirttiğimiz risklerin bilincinde olup hem kendimizi, hem sevdiklerimizi, hem de tüm sahip olduklarımızı bir nevi güvence altına almak bizim sorumluluğumuzdadır. İşte bu nedenlerden dolayı, sigorta, bir ihtiyaç değil zorunluluktur. Kendi hayatını düşünen, geleceğini planlayan, risklerinin bilincinde olan herkes sigorta yaptırmalıdır. Sosyal sigorta, sosyal riskleri önlemek içindir. Sosyal risk gelirlerde azalma, giderlerde artış yaratır. Değişik meslek grupları üzerinde risk derecesine örnekler veren YAVUZ; “Kendimize uygun ve sigorta primi tam ödenen bir işte çalışmaya özen göstermeliyiz. Sigortasız bir işte çalışanlar, sigorta primini az gösterenler, vatandaşlarımızn geneline uygulanan dolaylı verginin artmasına neden olmaktadır.” demiştir.

Katılımın oldukça yüksek olduğu konferans, öğrenci sorularının YAVUZ tarafından cevaplanması ile soa erdi.

Konferans etkinliğinin bitiminde günün anısına, Mehmet Uğur YAVUZ’a Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Suat UĞUR tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir.