Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

''Otomotiv Sektöründeki Güncel Gelişmeler'' Konulu Konferans Düzenlendi.
192-xzlq-r1.jpg
Biga Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Programının düzenlemiş olduğu ''Otomotiv Sektöründe Teknik Elemanların Önemi ve İş Sağlığı Güvenliği'' hakkındaki konferans ÜSTÜNBERK Holding üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.      
     
Üstünberk Holding, Türkiye'nin ilk 100 sanayi devi arasında bulunan, iplikten koltuk iskeletine kadar bir otomobil koltuğu için ihtiyaç duyulan kalemlerin büyük bir kısmını kendi bünyesinde üretebilen entegre tesislerden oluşmaktadır. Araç içerisinde koltuk başta olmak üzere, tavan kaplaması, kapı plastikleri, hoperlorlukler, güneş sperlikleri, konsollar, iplik, kumaş, koltuk iskeleti gibi çok farklı ürünleri bünyesinde üretebilmektedir.

Katılımcılardan Rıfat ŞELE, 30 yılı aşkın Otomotiv sektörü tecrübesi olan, Avrupa'da üretilen birçok önemli aracın koltuk projesinin başında görev almış, anadil seviyesinde İngilizce ve İtalyanca bilen bir duayendir. Katılımcılardan Cenk Hatip ise, mesleğinin temellerini TSK bünyesinde almış, sonrasındaki özel sektör tecrübesinin son 17 yılını Holdingin ''İş Sağlığı ve Güvenliği'' alanında çalışanların korunmasına ve farkındalığın artırılmasına adamış, iyi seviyede İngilizce bilen alanında uzman bir yöneticidir. Konferansta Müşteri İlişkileri Direktörü Rıfat Şele Türkiye, Avrupa ve Dünya üzerindeki otomotiv sektörüne ait şartlar ve gelecek beklentileri üzerine bir çerçeve oluşturup, yetişmiş teknik elemanlara olan ihtiyacın büyüklüğüne değindi. İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Cenk HATİP ise İş Sağlığı ve Güvenliğinin önemine değinerek, gerçek hayattan kesitler sundu. İş güvenliğinin sadece kişinin kendisi için değil ailesi için de önem arz ettiğini vurguladı.

     Konferans sonunda Müdür Yardımcımız Doç.Dr. Özlem YAYINTAŞ tarafından günün anısına katılımcılara birer plaket sunularak etkinlik tamamlandı.