Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

”Ölümünün 78. Yılında Atatürk'ü Anlamak” Konulu Konferans Düzenlenmiştir

Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen ”Ölümünün 78. Yılında Atatürk'ü Anlamak” konulu konferans, 10 Kasım 2016 Perşembe günü Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder M.Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile vatanımızı savunurken kaybettiğimiz tüm şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Başkanı İşletme Yönetimi 2.sınıf öğrencisi Saliha KAMYAN; Topluluğun kuruluş amaçları, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi vermiştir. KAMYAN; “Atatürk'ü gerçek anlamda anlayabilmek için onun hayatına bakmak, neleri hangi düşünce ile yaptığını iyi analiz etmek gerekir. Onun düşünce ve devrimlerinin temeli araştırıldığında, özünde tam bağımsızlık ve özgürlük ihtiyacına dayandığı görülür.” dedi.

Gıda Teknolojisi N.Ö. Programı 1.sınıf öğrencisi Buket BÖLÜK'ün “Atatürk'ü Anlamak” adlı şiiri okuması ile devam eden etkinlikte konferansı veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı Şamil BUCAK yaptığı konuşmada; “ Atatürk, 57 yıllık hayatına öneml işler sığdırmıştır. O’nu anlamak yerine yıllarca andık. Sürekli olarak Atam İzindeyiz dedik. Oysa O’nu anlamak gerekir. Eserini ve dehasını anlamak için verdiği mesajları algılamak ve O’nun yetiştiği ortamı iyi incelemek gerekir. Dehaların anlaşılması yaşadığı yıllarda çok güçtür. Atatürk’ün en büyük eseri Nutuk’tur. Nutuğu okumak O’nu anlamanın ilk adımıdır. Asırlar nadiren dahi yetiştirir. Bu asrın dahisi ise Atatürk’tür. Bu çerçevede, O’nu anlamak için eserlerini okumak gereklidir” demiştir.

Katılımın oldukça yüksek olduğu konferans, öğrenci sorularının BUCAK tarafından cevaplanması ile sona erdi.