Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

MYO Öğrencilerimiz “Bigalı Biga’yı Tanıyor” Etkinliğine Katıldı.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, “Bigalı Biga’yı Tanıyor” Projesi kapsamında 11 Mayıs 2018 Cuma günü Biga’nın önemli tarihi ve doğal alanlarında geziye katılmışlardır.

Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Karabiga Belediyesi ve Gümüşçay Belediyesinin destek verdiği gezi etkinliği, Biga Dernekler Platformu tarafından organize edilmiştir.

Meslek Yüksekokulu Sekreteri B. Ali BAŞARAN ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Gör. Coşkun BORLAT’ın gözetiminde ve Ömer ARSLAN’ın organizasyonunda gerçekleşen etkinliğe 30 öğrenci katılmıştır. Biga Emekli Assubaylar Derneği Başkanı Akif KİREÇÇİ’nin de katılımlarıyla destek verdiği gezide öğrenciler; rehberlerin tanıtımlarıyla Biga Şehitliği - Namazgah, Ulu Camii, Hamdibey Konağı, Kırıkgeçit Termal Kaplıcaları, Bahçeli Köyü’nde bulunan Mehmet Çavuş Şehitliği ve Müzesi, Gümüşçay Şehitliği, Karabiga’daki Tarihi Hastane, Kemer Parion Antik Kentini inceleme fırsatı bulmuşlardır.

Geziden dolayı ilgililere teşekkür eden Meslek Yüksekokulu Sekreteri B. Ali BAŞARAN; “En az iki yıl süre ile ailelerinden uzak ve ilçemizde ikamet eden öğrencilerimizin, kentimiz Biga’yı ve çevresini yeterince tanımaları oldukça önemlidir. Bugünkü gezi, organizasyon olarak yapılmış ilk etkinliktir.” demiştir.