Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Mobilya Ve Dekorasyon Programı Son Dersini İşin Mutfağında Gerçekleştirdi

Biga Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon programı öğrencileri Bölüm başkanı Öğretim Görevlisi Ayşin AŞKIN, program danışmanı Öğr.Gör. Faruk ÇETİN eşliğinde eğitim öğretim yılı içerisinde edindikleri teorik ve uygulama bilgilerini pekiştirmek amacı ile dönemin son dersini DOĞTAŞ mobilya fabrikasında gerçekleştirdiler.

Bu kapsamda panel ve döşeme üretim birimi yöneticileri tarafından öğrencilere önemli bilgiler aktarıldı. Panel Üretim Mühendisi Yılmaz BAYDEMİR tarafından mobilya üretimi ve  hammaddeden mamul haline gelene kadar geçen süreçleri anlatılarak,  üretim sistemleri, stok politikaları, üretim planlama faaliyetleri, iş etüdü çalışmaları, üretimde kullanılan makinalar   hakkında önemli bilgiler verildi ve  yerinde incelendi.

Döşeme birimi üretim şefi İbrahim GÖK tarafından döşeme birimi üretim süreci anlatılarak, ahşap ve metal iskelet üretimleri, mobilya döşemecili­ğinde kullanılan araç ve gereçler, döşeme çeşitleri, Ar-Ge ve Kalite kontrol çalışmaları ve gerçekleştirilen testler hakkında bilgiler verilerek bu süreçler incelendi.  Gezi öğrencilerin sorularının cevaplanması ile son buldu. 

Gezi sonunda Öğr. Gör. Ayşin AŞKIN bölüm olarak üniversite sanayi işbirliği kapsamında Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerinin eğitim öğretim dönemi süresince uygulama derslerini de DOĞTAŞ'ta görme fırsatı yakalamalarının,  meslek hayatlarına tam donanımlı olarak yetişmesine katkı sağladığını;  iş hayatına işin içinde aktif olarak yer alarak hazırlanmalarının onların gelecekte karşılaşacakları zorluklarla kolaylıkla başa çıkmalarına,  yeniliklere kolaylıkla adapte olmalarına ve sektörü tanımalarına imkan sağladığını belirterek destekleri için teşekkürlerini sundu.